MicrosoftTeams-image-96-.png

Η FREUDENBERG HOME AND CLEANING SOLUTIONS ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗ VERMOP

  • Η Vermop θα ενσωματωθεί στο Freudenberg
  • Η εξαγορά ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης επαγγελματικού καθαρισμού

H FHCS εξαγοράζει τη Vermop

111111689153195274.jpg

H FHCS εξαγοράζει τη Vermop

Weinheim, 07/11/2023

Η Freudenberg Home and Cleaning Solutions, διεθνής ηγέτης στις λύσεις καθαρισμού και τα καινοτόμα συστήματα για επαγγελματίες χρήστες καθαρισμού, και η εταιρεία πίσω από την επωνυμία Vileda Professional, εξαγόρασε τη Vermop από τις 10 Ιουλίου 2023. Η σύμβαση για την εξαγορά υπεγράφη στις 17 Μαΐου, 2023. Οι αντιμονοπωλιακές αρχές ενέκριναν τη συναλλαγή. Η Vermop, με τους σχεδόν 330 υπαλλήλους της, προσφέρει συστήματα καθαρισμού και προϊόντα για επαγγελματίες καθαρισμού που είναι εδραιωμένα στην αγορά. Η εταιρεία που έχει την έδρα της στο Gilching κοντά στο Μόναχο και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Wertheim της Βάδης-Βυρτεμβέργης, έχει ισχυρή κουλτούρα εγγύτητας με τους πελάτες και είναι εξαιρετικά καινοτόμος. Η Vermop είχε πωλήσεις περίπου 46 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

Ένας δυνατός διεθνής παίκτης

Η Freudenberg Home and Cleaning Solutions, με έδρα το Weinheim της Γερμανίας, αποτελεί ένα από τα έντεκα τμήματα του παγκοσμίως ενεργού Ομίλου Freudenberg.

11111thumbnail.jpg

«Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε με επιτυχία την εθνική και διεθνή στρατηγική ανάπτυξης και να αξιοποιήσουμε νέες δυνατότητες», δήλωσε η Karin Overbeck, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

22222thumbnail-1-.jpg

«Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον τέλεια όσον αφορά την εστίασή μας, δημιουργώντας έτσι έναν ισχυρό εθνικό παίκτη στη γερμανική αγορά με πολύ καλές διεθνείς προοπτικές», εξήγησε η Isabel Merkel, Πρόεδρος Επαγγελματίας της Vileda Professional.
Η πλήρης ενσωμάτωση της επωνυμίας Vermop στην εταιρεία πρόκειται να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σχετικά με τη Vileda Professional

Η Vileda Professional προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και συστήματα για επαγγελματικό καθαρισμό σε τομείς εφαρμογής όπως ο εμπορικός καθαρισμός, η υγειονομική περίθαλψη, τα καθαρά δωμάτια και ο τομέας ξενοδοχείων-εστιατορίων-εστίασης. Οι βιώσιμες λύσεις καθαρισμού με εξαιρετικές οικολογικές ιδιότητες αποτελούν βασικό συστατικό του χαρτοφυλακίου. Με θυγατρικές σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων πωλήσεων, η Vileda Professional προσφέρει προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η Vileda Professional απασχολεί λιγότερο από 350 άτομα και πέτυχε πωλήσεις λίγο κάτω από 173 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Η Vileda Professional είναι τμήμα της Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

Σχετικά με τη Freudenberg Home and Cleaning Solutions

Η Freudenberg Home and Cleaning Solutions είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής επώνυμων συστημάτων καθαρισμού, καθώς και προϊόντων περιποίησης οικιακής χρήσης και πλυντηρίου, των οποίων οι προηγμένες λύσεις διευκολύνουν τη ζωή εκατομμυρίων καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μάρκες όπως Vileda®, Vileda Professional®, O'Cedar®, Oates®, Gimi®, Gala®, Wettex® και Marigold®. Με ηγετική θέση στην αγορά σχεδόν σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και απασχόλησε περίπου 3.300 άτομα το 2022. Νέα, αποτελεσματικά προϊόντα και κανάλια διανομής, τεχνικές καινοτομίες και ισχυρή εστίαση στον πελάτη έχουν ήταν οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας της εταιρείας για πολλά χρόνια. Υποστηρίζονται από εκτεταμένη έρευνα αγοράς και πελατών σε διεθνή βάση, κέντρα καινοτομίας και εργοστάσια παραγωγής σε όλο τον κόσμο και ένα δίκτυο διανομής σε περισσότερες από 35 χώρες.

Σχετικά με τη Vermop

Η Vermop, που ιδρύθηκε το 1927, σήμερα είναι μια διεθνής εταιρεία με μια ολοκληρωμένη σειρά εξοπλισμού καθαρισμού, συστημάτων και αξεσουάρ για επαγγελματίες χρήστες. Από τον Μάρτιο του 2020, περιλαμβάνει επίσης το χαρτοφυλάκιο των μηχανημάτων καθαρισμού της HEFTER Cleantech GmbH. Με έδρα στο Gilching κοντά στο Μόναχο και με εγκαταστάσεις παραγωγής στο Wertheim στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας, η Vermop απασχολεί σχεδόν 330 άτομα, διαθέτει γραφεία πωλήσεων σε 10 χώρες στην Ευρώπη και πραγματοποίησε πωλήσεις 46 εκατομμυρίων ευρώ το 2022. Οι παράγοντες επιτυχίας της εταιρείας είναι το υψηλό επίπεδο της καινοτομίας σε συνδυασμό με τα υψηλότερα πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών καθώς και την υψηλή λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και εργονομία των λύσεών της. Η μελλοντική συνεργασία με τη Vileda Professional θα δημιουργήσει έναν ισχυρό εθνικό παράγοντα στον επαγγελματικό καθαρισμό της Freudenberg Home and Cleaning Solutions.

Press Contact:
Robin Dyck (Press and Corporate Communications Officer):
fhcs-communication@fhp-ww.com